Maisemasuunnittelija

Maisemasuunnittelijana keskityn ekologisiin ja permakulttuurisiin ratkaisuihin. Jokaisessa projektissa kestävää kehitystä voidaan pitää mielessä, vaikka se ei olisikaan päällimmäinen tarve asiakkaalla. Kehitän osaamistani esimerkiksi suorittamalla permakulttuuridiplomia ja erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä kursseja. Mielenkiintoni kohdistuukin yhä enemmän kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin ja ekologisen ja kestävän ajattelutavan edistämiseen ja levittämiseen.

Opiskelin itselleni tämän uuden ammatin 2015-2019. Olimme hankkineet mieheni kanssa maata Karjalohjalta ja ryhdyimme rakentamaan paikasta uutta kotiamme. Ekotalon suunnittelu alkoi saman tien ja johdin sen rakentamista samalla, kun opiskelin maisemasuunnitteluhortonomiksi Tammisaaressa Noviassa aikuislinjalla. Uuteen kotiimme pääsimme muuttamaan 2018 ja tehtyäni viimeiset hajoittelut kesällä 2019 sain myös hortonomin (AMK) paperit.

Innoituksen alan vaihtoon antoi tutustumiseni permakulttuuriseen suunnitteluun. Olin kyllä jo lukiolaisena kiinnostunut maisema-arkkitehtuurista, mutta tuolloin pääseminen ’Polille’ opiskelemaan ainetta vaikutti ylivoimaiselta. Silloin en tiennyt mahdollisuudesta opiskella alaa opistotasolla. Nyt innostus syntyi uudelleen. Enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni lähteä taas opiskelemaan!

Valmistuttuani olen tehnyt yhteistyötä Kirsi Ferinin kanssa. Hän on jo pitkään rakentanut ja suunnitellut pihoja Karjalohjalla. Toimimme yhteistyössä nimellä Maisemasuunnittelu Nuora et Ferin (nuoraetferin.fi)

Lisäksi teen ekologista ja permakulttuurista suunnittelua sekä omissa projekteissani, että yhteistyössä Joel Tefken kanssa (tefke.org). Nämä työt vievät minut pääkaupunkiseudulle ja lähikuntiin.