Uusi vuosi uudet suunnitelmat

Tämän poliittisen blogin päivitys on jäänyt vähille. Siihen on oikeastaan selkeä syy. Viimeisen vuoden aikana elämäni on saanut uuden suunnan. Syksyllä 2013 lähdin tutkimaan mahdollisuuksia toteuttaa koko elämssäni ekologisempia arvoja ja löysinkin apuvälineitä esimerkiksi suunnittelumetodista nimeltä permakulttuuri. Mietin, miten voisin elää niin, että toteuttaisin myös omia tavoitteitani ja ajatuksiani. Miten kehittäisin jotain uutta ja innostavaa?

Sain myös mieheni mukaan ajatukseen, että kehittäisimme elämäntyyliämme mahdollisimman ekologiseen suuntaan. Että ei vain päiviteltäisi, miten ei ole olemassa ekologiasia vaihtoehtoja elämiseen ja olemiseen, vaan lähdettäsiin kehittämään niitä itse! Käytännössä päädyimme sitten suunnittelemaan permakulttuurin ajatusten pohjalta itsellemme pientä maatilaa, joka olisi mahdollisimman omavarainen. Pyrkimyksenämme on elää sopusoinnussa ja yhteistyössä luonnon kanssa, siitä mallia ottaen ja tuottaen itse mahdollisimman paljon tarvitsemastamme.

Koska muutosprosessi on melkoinen mullistus, joka pitää sisällään muuton toiselle paikkakunnalle, Karjalohjalle, asunnon myymisen ja ekotalon rakentamisen sekä koko tilan toiminnan suunnittelun ja käynnistämisen, olen todennut, että poliittiselle toiminnalle ei juurikaan jää aikaa tällä hetkellä. Olen luopunut jo luottamustoimistani Espoossa (tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajuus) sekä Espoon Vihreissä Naisissa.

Tasa-arvotoimikunta sai oivallisen uuden puheenjohtajan Espoon Vihreiden Naisten puheenjohtaja Teresia Volotisesta! Teresia on toimelias ja hänellä on hyvät kontaktit valtuustoryhmäämme ja myös kulttuuri- ja koulutoimen puolelle. Uskon, että toimikunta on nyt hyvissä käsissä ja Teresian johdolla tasa-arvoasiat menevät taas aimo askeleen eteenpäin!

Itse aion vielä pitää jäsenyyden ainakin Maaseutu- ja erävihreissä ja uuden elämän asetuttua jotensakin uomiinsa myös lähteä mukaan paikalliseen kunnallispolitiikkaan. Rakennusprosessin aikana taitavat ainakin kaavoistusasiat tulla tutuksi kunnassa.

Projektimme edistymistä voi seurata omassa blogissaan www.iso-orvokkiniitty.fi. Tänne koetan silloin tällöin postailla, kun tulee mieleen asiaa.

 

Vastaa